Fillon funksionimin “Rrjeti i Profesionistëve të Diasporës”, LinkedIn-i shqiptar

E premte, 31 Korrik, 2020
E premte, 31 Korrik, 2020

Fillon funksionimin “Rrjeti i Profesionistëve të Diasporës”, LinkedIn-i shqiptar

Projekti i Fondit Shqiptar të Diasporës për realizimin e “Rrjetit i të Profesionistëve të Diasporës” ka filluar. Ai do të jetë një platformë ku të gjithë profesionistë shqiptarë brenda dhe jashtë vendit, ku do të takohen niveli profesional dhe shkëmbimi i informacionit. Ky është projekti më i ri dhe me ambicioz për të krijuar në fillesat e veta një “Linked In” shqiptar .

“Rrjeti i profesionistëve të Diasporës” është një platformë që synon të mbështesë e të nxisë transmetimin e të dhënave profesionale duke ofruar një urë lidhëse me kapacitetet profesioneve të ndryshme në diasporë. Qëllimi i Platformës është të mbledhë dhe shkëmbejë informacione dhe përfshirjen e ekspertizës së anëtarëve të këtyre komuniteteve shqiptare në Diasporë dhe ti lidhë ato edhe me kerkesat e biznesit shqiptar apo të huaj në të mirë të zhvillimit të vendit. Ai synon në një fazë të dytë të shërbejë në gjenerimin e ideve dhe nismave nga komunitetet profesionale të Diasporës shqiptare.

Drejtoresha ekzekutive e Fondit Shqiptar për zhvillimin e Diasporës sqaron se në platformë mund të regjistrohen jo vetëm individë por edhe shoqata, qendra kulturore, fondacione, shoqata.

“Një hapësire e rëndësishme është për bizneset, tregtarët e regjistruar si persona fizikë, shoqëritë tregtare, kolektive, me përgjegjësi të kufizuar, aksionare, pasi qëllimi i platformës është krijimi i një netëork-u profesionistësh brenda dhe jashtë vendit” shtoi ajo.

Blerina Turdiu Drejtoreshe Ekzekutive e Fondit Shqiptar per Zhvillimin e Diaspores

Si funksionon Rrjeti i Profesionistëve të Diasporës?

Çdo profesionist shqiptarë kudo në botë avokat, mjek, apo sipërmarrës etj mund të regjistrohet falas në portalin www.rrjetiprofesionisteve.al. Për regjistrimin duhet një foto dhe të dhënat bazike si numër telefoni adrese e-mail . Në portal krijohet një profil i tij i cili mund të pasurohet me informacione ne lidhje me aktivitetin, duke krijuar kështu një skedë të plotë.

Në këtë mënyrë çdo shqiptar që dëshiron të vendoset ne kontakt me profesionistë të profilit të tij mund të marrë dhe shkëmbejë njohuri me profesionistë të tjerë shqiptarë në mbarë botën

Drejtoresha Turdiu thekson se fokusi i platformës do te jetë në kategorinë e profesionistëve me kualifikime të larta shkencore si studiues, punonjës, shkencorë si dhe studentë të sapo diplomuar nga studimet Master/PhD.

Platforma i ofron përdoruesve të regjistruar vizibilitet, mundësi bashkëpunimi, mundësi punësimi, si dhe një informacion të plotë të profesionistëve shqiptar në Diasporë për mundësitë ekzistuese në Shqipëri, punësimi apo investimi, aplikimi fondesh, etj.

Platforma Rrjeti i Profesionistëve të Diasporës do të bashkëpunojë ngushtë me Dhomën e Biznesit të Diasporës e krijuar vitin e kaluar për të lidhur më mirë profesionalizmin me dëshirën e biznesit shqiptar për të punësuar brenda dhe jashtë vendit ekspertizën shqiptare. Planet e afërta janë për një aplikacion telefonik që do ta bëjë edhe më praktik lidhjen e interesave shqiptare me njëra-tjetrën.

“Kjo platformë u konceptua nga nevoja e shpërndarjes shumë të madhe të Diasporës në shtrirje gjeografike. Ajo u vjen në ndihmë anëtarëve të Diasporës duke u ofruar mundësinë për të kapërcyer barrierat gjeografike, për të lehtësuar komunikimin dhe ndërveprimin midis anëtarëve të saj, por edhe përfshirja e këtij rrjeti në projektet e ardhshme te Fondit. Kthimi i trurit ka për të qenë në fokus të krijimit të mekanizmave si kjo platformë! Ajo nuk të flet por të fton… të vendosësh vetë!” përfundon Turdiu.

*Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i intervistës pa cituar burimin “Diaspora Shqiptare”.

Projekti i Fondit Shqiptar të Diasporës për realizimin e “Rrjetit i të Profesionistëve të Diasporës” ka filluar. Ai do të jetë një platformë ku të gjithë profesionistë shqiptarë brenda dhe jashtë vendit, ku do të takohen niveli profesional dhe shkëmbimi i informacionit. Ky është projekti më i ri dhe me ambicioz për të krijuar në fillesat e veta një “Linked In” shqiptar .

“Rrjeti i profesionistëve të Diasporës” është një platformë që synon të mbështesë e të nxisë transmetimin e të dhënave profesionale duke ofruar një urë lidhëse me kapacitetet profesioneve të ndryshme në diasporë. Qëllimi i Platformës është të mbledhë dhe shkëmbejë informacione dhe përfshirjen e ekspertizës së anëtarëve të këtyre komuniteteve shqiptare në Diasporë dhe ti lidhë ato edhe me kerkesat e biznesit shqiptar apo të huaj në të mirë të zhvillimit të vendit. Ai synon në një fazë të dytë të shërbejë në gjenerimin e ideve dhe nismave nga komunitetet profesionale të Diasporës shqiptare.

Drejtoresha ekzekutive e Fondit Shqiptar për zhvillimin e Diasporës sqaron se në platformë mund të regjistrohen jo vetëm individë por edhe shoqata, qendra kulturore, fondacione, shoqata.

“Një hapësire e rëndësishme është për bizneset, tregtarët e regjistruar si persona fizikë, shoqëritë tregtare, kolektive, me përgjegjësi të kufizuar, aksionare, pasi qëllimi i platformës është krijimi i një netëork-u profesionistësh brenda dhe jashtë vendit” shtoi ajo.

Blerina Turdiu Drejtoreshe Ekzekutive e Fondit Shqiptar per Zhvillimin e Diaspores

Si funksionon Rrjeti i Profesionistëve të Diasporës?

Çdo profesionist shqiptarë kudo në botë avokat, mjek, apo sipërmarrës etj mund të regjistrohet falas në portalin www.rrjetiprofesionisteve.al. Për regjistrimin duhet një foto dhe të dhënat bazike si numër telefoni adrese e-mail . Në portal krijohet një profil i tij i cili mund të pasurohet me informacione ne lidhje me aktivitetin, duke krijuar kështu një skedë të plotë.

Në këtë mënyrë çdo shqiptar që dëshiron të vendoset ne kontakt me profesionistë të profilit të tij mund të marrë dhe shkëmbejë njohuri me profesionistë të tjerë shqiptarë në mbarë botën

Drejtoresha Turdiu thekson se fokusi i platformës do te jetë në kategorinë e profesionistëve me kualifikime të larta shkencore si studiues, punonjës, shkencorë si dhe studentë të sapo diplomuar nga studimet Master/PhD.

Platforma i ofron përdoruesve të regjistruar vizibilitet, mundësi bashkëpunimi, mundësi punësimi, si dhe një informacion të plotë të profesionistëve shqiptar në Diasporë për mundësitë ekzistuese në Shqipëri, punësimi apo investimi, aplikimi fondesh, etj.

Platforma Rrjeti i Profesionistëve të Diasporës do të bashkëpunojë ngushtë me Dhomën e Biznesit të Diasporës e krijuar vitin e kaluar për të lidhur më mirë profesionalizmin me dëshirën e biznesit shqiptar për të punësuar brenda dhe jashtë vendit ekspertizën shqiptare. Planet e afërta janë për një aplikacion telefonik që do ta bëjë edhe më praktik lidhjen e interesave shqiptare me njëra-tjetrën.

“Kjo platformë u konceptua nga nevoja e shpërndarjes shumë të madhe të Diasporës në shtrirje gjeografike. Ajo u vjen në ndihmë anëtarëve të Diasporës duke u ofruar mundësinë për të kapërcyer barrierat gjeografike, për të lehtësuar komunikimin dhe ndërveprimin midis anëtarëve të saj, por edhe përfshirja e këtij rrjeti në projektet e ardhshme te Fondit. Kthimi i trurit ka për të qenë në fokus të krijimit të mekanizmave si kjo platformë! Ajo nuk të flet por të fton… të vendosësh vetë!” përfundon Turdiu.

*Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i intervistës pa cituar burimin “Diaspora Shqiptare”.