Organizata Botërore e Turizmit promovon gatimet shqiptare

E diel, 28 Maj, 2023
E diel, 28 Maj, 2023

Organizata Botërore e Turizmit promovon gatimet shqiptare

Gastronomia shqiptare është tashmë pjesë e fushatës promocionale të Organizatës Botërore të Turizmit.

Video promovuese u publikua sot nga Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi; “Gastronomia shqiptare tipike dhe unike, vlerë e shtuar e ofertës turistike shqiptare”-shkruan ministri.

Fushata e promovimit on line të kulinarisë nga Organizata Botërore e Turizmit ka nisur në muajin prill, ndërkohë që vendet po përballen me situatën e izolimit të shkaktuar nga koronavirusi. Kulinaria shqiptare me identitetin e saj përbën një aspekt të rëndësishëm të turizmit që duhet zhvilluar dhe promovuar.

Turistët e shumtë që vizitojnë vendin tonë, ushqimet tona tradicionale i pëlqejnë shumë dhe janë një ndër gjërat e para në listën e të preferuarave prej tyre nga Shqipëria përveç bukurive natyrore.

Kuzhina tradicionale shqiptare ka një shumëllojshmëri shijesh dhe ka një menu mesdhetare ku nuk mungojnë bulmetrat, vaji i ullirit, prodhimet e tokës dhe ato të detit.

Shqipëria aderon në Organizatën Botërore të Gastronomisë nga viti 1993.

Trendi për të bërë gastronominë turizëm botëror ka nisur në 2004.

 

 

Gastronomia shqiptare është tashmë pjesë e fushatës promocionale të Organizatës Botërore të Turizmit.

Video promovuese u publikua sot nga Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi; “Gastronomia shqiptare tipike dhe unike, vlerë e shtuar e ofertës turistike shqiptare”-shkruan ministri.

Fushata e promovimit on line të kulinarisë nga Organizata Botërore e Turizmit ka nisur në muajin prill, ndërkohë që vendet po përballen me situatën e izolimit të shkaktuar nga koronavirusi. Kulinaria shqiptare me identitetin e saj përbën një aspekt të rëndësishëm të turizmit që duhet zhvilluar dhe promovuar.

Turistët e shumtë që vizitojnë vendin tonë, ushqimet tona tradicionale i pëlqejnë shumë dhe janë një ndër gjërat e para në listën e të preferuarave prej tyre nga Shqipëria përveç bukurive natyrore.

Kuzhina tradicionale shqiptare ka një shumëllojshmëri shijesh dhe ka një menu mesdhetare ku nuk mungojnë bulmetrat, vaji i ullirit, prodhimet e tokës dhe ato të detit.

Shqipëria aderon në Organizatën Botërore të Gastronomisë nga viti 1993.

Trendi për të bërë gastronominë turizëm botëror ka nisur në 2004.

 

 

Gastronomia shqiptare është tashmë pjesë e fushatës promocionale të Organizatës Botërore të Turizmit.

Video promovuese u publikua sot nga Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi; “Gastronomia shqiptare tipike dhe unike, vlerë e shtuar e ofertës turistike shqiptare”-shkruan ministri.

Fushata e promovimit on line të kulinarisë nga Organizata Botërore e Turizmit ka nisur në muajin prill, ndërkohë që vendet po përballen me situatën e izolimit të shkaktuar nga koronavirusi. Kulinaria shqiptare me identitetin e saj përbën një aspekt të rëndësishëm të turizmit që duhet zhvilluar dhe promovuar.

Turistët e shumtë që vizitojnë vendin tonë, ushqimet tona tradicionale i pëlqejnë shumë dhe janë një ndër gjërat e para në listën e të preferuarave prej tyre nga Shqipëria përveç bukurive natyrore.

Kuzhina tradicionale shqiptare ka një shumëllojshmëri shijesh dhe ka një menu mesdhetare ku nuk mungojnë bulmetrat, vaji i ullirit, prodhimet e tokës dhe ato të detit.

Shqipëria aderon në Organizatën Botërore të Gastronomisë nga viti 1993.

Trendi për të bërë gastronominë turizëm botëror ka nisur në 2004.