Statistikat vërtetojnë dëmin e rëndë ekonomik të Evropës nga karantinimi

E diel, 23 Qershor, 2024
E diel, 23 Qershor, 2024

Statistikat vërtetojnë dëmin e rëndë ekonomik të Evropës nga karantinimi

Ekonomia e eurozonës ra në nivelin rekordi, duke u tkurrur me 3.8%, sipas vlerësimeve paraprake nga Eurostat.

Ekonomitë e Francës dhe Spanjës u tkurrën në tremujorin e parë të vitit 2020 në nivelin më të rëndë që nga viti 1949, duke konfirmuar se masat e bllokimit kishin një ndikim të menjëhershëm në ekonomitë më të larta të eurozonës. Diku tjetër, Gjermania regjistroi rënien e saj më të madhe në shitjet me pakicë që nga 2007.

Produkti i brendshëm bruto i Francës u tkurr në nivelin më të lartë që nga viti 1949, një rënie prej 5.8% në tremujorin e parë të vitit 2020.

PBB-ja spanjolle ra me 5.2% në tremujorin e parë të vitit 2020 në krahasim me një rritje prej 0.6% të njëjtën kohë vitin e kaluar.

“Ne do të përjetojmë recesionin më të keq në historinë e Republikës Federale”, e cila u themelua në vitin 1949, tha ministri i ekonomisë Peter Altmaier në Berlin, duke paralajmëruar se PBB e Gjermanisë do të bjerë me 6.3% në vitin 2020. / SCAN TV

 

Ekonomia e eurozonës ra në nivelin rekordi, duke u tkurrur me 3.8%, sipas vlerësimeve paraprake nga Eurostat.

Ekonomitë e Francës dhe Spanjës u tkurrën në tremujorin e parë të vitit 2020 në nivelin më të rëndë që nga viti 1949, duke konfirmuar se masat e bllokimit kishin një ndikim të menjëhershëm në ekonomitë më të larta të eurozonës. Diku tjetër, Gjermania regjistroi rënien e saj më të madhe në shitjet me pakicë që nga 2007.

Produkti i brendshëm bruto i Francës u tkurr në nivelin më të lartë që nga viti 1949, një rënie prej 5.8% në tremujorin e parë të vitit 2020.

PBB-ja spanjolle ra me 5.2% në tremujorin e parë të vitit 2020 në krahasim me një rritje prej 0.6% të njëjtën kohë vitin e kaluar.

“Ne do të përjetojmë recesionin më të keq në historinë e Republikës Federale”, e cila u themelua në vitin 1949, tha ministri i ekonomisë Peter Altmaier në Berlin, duke paralajmëruar se PBB e Gjermanisë do të bjerë me 6.3% në vitin 2020. / SCAN TV

 

Ekonomia e eurozonës ra në nivelin rekordi, duke u tkurrur me 3.8%, sipas vlerësimeve paraprake nga Eurostat.

Ekonomitë e Francës dhe Spanjës u tkurrën në tremujorin e parë të vitit 2020 në nivelin më të rëndë që nga viti 1949, duke konfirmuar se masat e bllokimit kishin një ndikim të menjëhershëm në ekonomitë më të larta të eurozonës. Diku tjetër, Gjermania regjistroi rënien e saj më të madhe në shitjet me pakicë që nga 2007.

Produkti i brendshëm bruto i Francës u tkurr në nivelin më të lartë që nga viti 1949, një rënie prej 5.8% në tremujorin e parë të vitit 2020.

PBB-ja spanjolle ra me 5.2% në tremujorin e parë të vitit 2020 në krahasim me një rritje prej 0.6% të njëjtën kohë vitin e kaluar.

“Ne do të përjetojmë recesionin më të keq në historinë e Republikës Federale”, e cila u themelua në vitin 1949, tha ministri i ekonomisë Peter Altmaier në Berlin, duke paralajmëruar se PBB e Gjermanisë do të bjerë me 6.3% në vitin 2020. / SCAN TV