Austri / Historia e studentit shqiptar që braktisi shkollën për sipërmarrjen

E premte, 24 Maj, 2024
E premte, 24 Maj, 2024

Austri / Historia e studentit shqiptar që braktisi shkollën për sipërmarrjen

Gazmend Ademi është një i ri shqiptar nga Kumanova i cili në moshën 19 vjeçare shkoi si student në Austri.

Ëndrra e tij ishte të mbaronte studimet por rrjedha e jetës e çoi në një drejtim tjetër. Një vit e gjysmë pasi kishte studiuar dhe mësuar gjuhën gjermane ai ndërpreu studimet në fakultetin e Informatikës dhe hapi një kompani telefonash.

“Si të gjithë shqiptarët e kam pasur të vështirë të vija në Vjenë. Më pas fitova të drejtën e studimit këtu dhe për një vit e gjysmë mësova gjuhën. Pas fillimit të universitetit kisha shumë vështirësi sepse kushtonte shumë dhe vendosa të hapja një biznes privat. Biznesin e hapa me telefona, kompjutera pra gjëra në lidhje me informatikën që kisha mësuar në fakultet. Fillimi ishte i vështirë sepse isha i ri dhe mundësi financiare nuk kisha. Mendoj se ia vlejti se prej 5 vitesh ‘AG Handyshop’ është e imja dhe punoj aty familjarisht. Si çdo biznes nuk është i lehtë por mendoj se ia kemi arritur qëllimit”, shprehet Gazmendi.

Sipas Gazmendit edhe pse modelet e fundit të telefonave janë të shtrenjtë të rinjtë në Austri mendojnë që të blejnë. Ai ka menduar edhe për të ardhmen që të zgjerojë biznesin dhe më vonë të mbarojë fakultetin që e la përgjysmë.

Burimi origjinal, këtu:

Burimi origjinal, këtu:

Gazmend Ademi është një i ri shqiptar nga Kumanova i cili në moshën 19 vjeçare shkoi si student në Austri.

Ëndrra e tij ishte të mbaronte studimet por rrjedha e jetës e çoi në një drejtim tjetër. Një vit e gjysmë pasi kishte studiuar dhe mësuar gjuhën gjermane ai ndërpreu studimet në fakultetin e Informatikës dhe hapi një kompani telefonash.

“Si të gjithë shqiptarët e kam pasur të vështirë të vija në Vjenë. Më pas fitova të drejtën e studimit këtu dhe për një vit e gjysmë mësova gjuhën. Pas fillimit të universitetit kisha shumë vështirësi sepse kushtonte shumë dhe vendosa të hapja një biznes privat. Biznesin e hapa me telefona, kompjutera pra gjëra në lidhje me informatikën që kisha mësuar në fakultet. Fillimi ishte i vështirë sepse isha i ri dhe mundësi financiare nuk kisha. Mendoj se ia vlejti se prej 5 vitesh ‘AG Handyshop’ është e imja dhe punoj aty familjarisht. Si çdo biznes nuk është i lehtë por mendoj se ia kemi arritur qëllimit”, shprehet Gazmendi.

Sipas Gazmendit edhe pse modelet e fundit të telefonave janë të shtrenjtë të rinjtë në Austri mendojnë që të blejnë. Ai ka menduar edhe për të ardhmen që të zgjerojë biznesin dhe më vonë të mbarojë fakultetin që e la përgjysmë.

Burimi origjinal, këtu:

Burimi origjinal, këtu:

Gazmend Ademi është një i ri shqiptar nga Kumanova i cili në moshën 19 vjeçare shkoi si student në Austri.

Ëndrra e tij ishte të mbaronte studimet por rrjedha e jetës e çoi në një drejtim tjetër. Një vit e gjysmë pasi kishte studiuar dhe mësuar gjuhën gjermane ai ndërpreu studimet në fakultetin e Informatikës dhe hapi një kompani telefonash.

“Si të gjithë shqiptarët e kam pasur të vështirë të vija në Vjenë. Më pas fitova të drejtën e studimit këtu dhe për një vit e gjysmë mësova gjuhën. Pas fillimit të universitetit kisha shumë vështirësi sepse kushtonte shumë dhe vendosa të hapja një biznes privat. Biznesin e hapa me telefona, kompjutera pra gjëra në lidhje me informatikën që kisha mësuar në fakultet. Fillimi ishte i vështirë sepse isha i ri dhe mundësi financiare nuk kisha. Mendoj se ia vlejti se prej 5 vitesh ‘AG Handyshop’ është e imja dhe punoj aty familjarisht. Si çdo biznes nuk është i lehtë por mendoj se ia kemi arritur qëllimit”, shprehet Gazmendi.

Sipas Gazmendit edhe pse modelet e fundit të telefonave janë të shtrenjtë të rinjtë në Austri mendojnë që të blejnë. Ai ka menduar edhe për të ardhmen që të zgjerojë biznesin dhe më vonë të mbarojë fakultetin që e la përgjysmë.

Burimi origjinal, këtu:

Burimi origjinal, këtu: