SHBA/ Mjeku Skënder Driza: Pandemia është e paparashikueshme

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

SHBA/ Mjeku Skënder Driza: Pandemia është e paparashikueshme

Skënder Driza, mjek i përgjithshëm në New York, shprehet se pandemia ka sjellë mjaft stres tek personeli mjekësor në vijën e parë të frontit. Driza e sheh metodën e testimit të antitrupavesi një rrugë të efektshme për të rihapur ekonominë.

Mjeku gjithashtu vlerëson faktin e vetë karantinimit, si një faktor i rëndësishëm që ka ndihmuar në mospërhapjen në shkallë më të madhe të pandemisë.

“Stresi tek stafi mjekësor është rritur shumë. Mjekët janë gjithashtu humanë dhe kjo është fatkeqësi sepse ekziston mundësia e infektimit. Në spitalin ku unë punoj mjetet mbrojtëse deri tani kanë qenë të mjaftueshme. Duke qenë se jemi një nga institucionet më të mëdha dhe më me emër të New York, deri tani nuk kemi patur probleme. Në 24 orët e fundit institucioni ynë ka nxjerrë një udhëzim ku thotë se të gjithë mjekët dhe infiermierët do të testohen edhe nëse nuk kanë simptoma për të parandaluar rrezikun e infektimit të të tjerëve”, shprehet Dr. Driza.

Nga eksperienca e mjekut thuhet se asnjë nuk e priste këtë situatë. Driza ka thënë se edhe sistemi shëndetësor më bashkëkohor në vendet e zhvilluara nuk kanë qenë të përgatitur.

Burimi origjinal, këtu:

Skënder Driza, mjek i përgjithshëm në New York, shprehet se pandemia ka sjellë mjaft stres tek personeli mjekësor në vijën e parë të frontit. Driza e sheh metodën e testimit të antitrupavesi një rrugë të efektshme për të rihapur ekonominë.

Mjeku gjithashtu vlerëson faktin e vetë karantinimit, si një faktor i rëndësishëm që ka ndihmuar në mospërhapjen në shkallë më të madhe të pandemisë.

“Stresi tek stafi mjekësor është rritur shumë. Mjekët janë gjithashtu humanë dhe kjo është fatkeqësi sepse ekziston mundësia e infektimit. Në spitalin ku unë punoj mjetet mbrojtëse deri tani kanë qenë të mjaftueshme. Duke qenë se jemi një nga institucionet më të mëdha dhe më me emër të New York, deri tani nuk kemi patur probleme. Në 24 orët e fundit institucioni ynë ka nxjerrë një udhëzim ku thotë se të gjithë mjekët dhe infiermierët do të testohen edhe nëse nuk kanë simptoma për të parandaluar rrezikun e infektimit të të tjerëve”, shprehet Dr. Driza.

Nga eksperienca e mjekut thuhet se asnjë nuk e priste këtë situatë. Driza ka thënë se edhe sistemi shëndetësor më bashkëkohor në vendet e zhvilluara nuk kanë qenë të përgatitur.

Burimi origjinal, këtu:

Skënder Driza, mjek i përgjithshëm në New York, shprehet se pandemia ka sjellë mjaft stres tek personeli mjekësor në vijën e parë të frontit. Driza e sheh metodën e testimit të antitrupavesi një rrugë të efektshme për të rihapur ekonominë.

Mjeku gjithashtu vlerëson faktin e vetë karantinimit, si një faktor i rëndësishëm që ka ndihmuar në mospërhapjen në shkallë më të madhe të pandemisë.

“Stresi tek stafi mjekësor është rritur shumë. Mjekët janë gjithashtu humanë dhe kjo është fatkeqësi sepse ekziston mundësia e infektimit. Në spitalin ku unë punoj mjetet mbrojtëse deri tani kanë qenë të mjaftueshme. Duke qenë se jemi një nga institucionet më të mëdha dhe më me emër të New York, deri tani nuk kemi patur probleme. Në 24 orët e fundit institucioni ynë ka nxjerrë një udhëzim ku thotë se të gjithë mjekët dhe infiermierët do të testohen edhe nëse nuk kanë simptoma për të parandaluar rrezikun e infektimit të të tjerëve”, shprehet Dr. Driza.

Nga eksperienca e mjekut thuhet se asnjë nuk e priste këtë situatë. Driza ka thënë se edhe sistemi shëndetësor më bashkëkohor në vendet e zhvilluara nuk kanë qenë të përgatitur.

Burimi origjinal, këtu: