Australi / Paketa e ndihmës “JobKeeper” dhe si funksionon ajo

E premte, 24 Maj, 2024
E premte, 24 Maj, 2024

Australi / Paketa e ndihmës “JobKeeper” dhe si funksionon ajo

Për shkak të situatës së krijuar nga COVID 19 edhe Australia ka prezantuar një paketë masash për bizneset të cilat do të kenë pasoja ekonomike për shkak të ndërprerjes së aktivitetit.

Qeveria Australiane do tu japë punëdhënësve një pagesë të quajtur “JobKeeper”. Qëllimi i saj është që ti vijë në ndihmë kompanive që janë detyruara që të pezullojnë nga puna punonjësit e tyre për shkak të COVID-19.

“JobKeeper” do të zëvendësojë rrogën për këta punëtorë, me kusht që punëdhënësi t’u garantojë atyre vendin e punes në momentin që do të ktehet normaliteti pas COVID-19.

Në kontinentin e Australisë jetojnë dhe punojnë rreth 22,000 shqiptarë, nga të cilët mbi 11,000 jetojnë në Sydney, i cili qytet sot numron afër pesë milion banorë.

Burimi origjinal, këtu:

Për shkak të situatës së krijuar nga COVID 19 edhe Australia ka prezantuar një paketë masash për bizneset të cilat do të kenë pasoja ekonomike për shkak të ndërprerjes së aktivitetit.

Qeveria Australiane do tu japë punëdhënësve një pagesë të quajtur “JobKeeper”. Qëllimi i saj është që ti vijë në ndihmë kompanive që janë detyruara që të pezullojnë nga puna punonjësit e tyre për shkak të COVID-19.

“JobKeeper” do të zëvendësojë rrogën për këta punëtorë, me kusht që punëdhënësi t’u garantojë atyre vendin e punes në momentin që do të ktehet normaliteti pas COVID-19.

Në kontinentin e Australisë jetojnë dhe punojnë rreth 22,000 shqiptarë, nga të cilët mbi 11,000 jetojnë në Sydney, i cili qytet sot numron afër pesë milion banorë.

Burimi origjinal, këtu:

Për shkak të situatës së krijuar nga COVID 19 edhe Australia ka prezantuar një paketë masash për bizneset të cilat do të kenë pasoja ekonomike për shkak të ndërprerjes së aktivitetit.

Qeveria Australiane do tu japë punëdhënësve një pagesë të quajtur “JobKeeper”. Qëllimi i saj është që ti vijë në ndihmë kompanive që janë detyruara që të pezullojnë nga puna punonjësit e tyre për shkak të COVID-19.

“JobKeeper” do të zëvendësojë rrogën për këta punëtorë, me kusht që punëdhënësi t’u garantojë atyre vendin e punes në momentin që do të ktehet normaliteti pas COVID-19.

Në kontinentin e Australisë jetojnë dhe punojnë rreth 22,000 shqiptarë, nga të cilët mbi 11,000 jetojnë në Sydney, i cili qytet sot numron afër pesë milion banorë.

Burimi origjinal, këtu: