15 shoqata nga Diaspora letër Merkelit për Kosovën mes pandemisë dhe politikës

E shtunë, 13 Prill, 2024
E shtunë, 13 Prill, 2024

15 shoqata nga Diaspora letër Merkelit për Kosovën mes pandemisë dhe politikës

Pesëmbëdhjetë shoqata nga Diaspora i janë drejtuar me një letër kancelares gjermane Angela Merkel për gjendjen aktuale politike në Kosovë, mes pandemisë së Covid-19.

Ato apelojnë për një përmirësim të situatës, siç thonë në letër, të tendosur dhe gjithashtu kërkojnë mbështetje nga kancelarja Merkel.Shoqatat u përkasin fushave të ndryshme si politike, ekonomike, shoqërore e kulturore.Në këtë letër të siguruar shoqatat i shkruajnë Merkelit se përveç me Covid-19, Kosova fatkeqësisht po përballet edhe me mosmarrëveshje politike që sipas tyre janë bërë tema të ditës.“Ndërkohë që Qeveria në detyrë është duke vepruar në ngadalësimin e shpërthimit të pandemisë, gjë të cilën e tregoi duke vepruar në ngadalësimin e shpërthimit të pandemisë, gjë të cilën e tregoi duke vepruar herët dhe rreptësisht, duke ndjekur të gjitha udhëzimet e OBSH-së, nga ana tjetër pjesë të elitës politike janë bërë së bashku për të shprehur dyshimet e tyre për qeverinë”, thuhet ndër tjera.

Sipas këtyre shoqatave në letrën dërguar Merkelit, thonë se “druhen se zanafilla e kësaj mosmarrëveshjeje është diskutimi midis Presidentit të Kosovës dhe Serbisë për një zgjidhje me bazë etnike, duke bërë shkëmbim tokash midis Kosovës dhe Serbisë”.

“Si qytetarë gjermanë me origjinë kosovare, ne jemi jashtëzakonisht të shqetësuar. Prandaj ju bëjmë thirrje: Bashkimi Evropian duhet të veprojë edhe një herë në mënyrë aktive në Ballkanin Perëndimor dhe të mbështesë ato forca politike në Kosovë, të cilat ruajnë dhe mbrojnë parimet tona demokratike, por gjithashtu sigurojnë stabilitet afatgjatë dhe zhvillim të qëndrueshëm në rajon. Negociatat duhet të menaxhohen nga Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Bisedime të tilla duhet të zhvillohen nga forca demokratike të ligjshme, që pasqyrojnë vullnetin e votuesve”, thuhet në letrën e tyre.

Burimi origjinal ketu

Pesëmbëdhjetë shoqata nga Diaspora i janë drejtuar me një letër kancelares gjermane Angela Merkel për gjendjen aktuale politike në Kosovë, mes pandemisë së Covid-19.

Ato apelojnë për një përmirësim të situatës, siç thonë në letër, të tendosur dhe gjithashtu kërkojnë mbështetje nga kancelarja Merkel.Shoqatat u përkasin fushave të ndryshme si politike, ekonomike, shoqërore e kulturore.Në këtë letër të siguruar shoqatat i shkruajnë Merkelit se përveç me Covid-19, Kosova fatkeqësisht po përballet edhe me mosmarrëveshje politike që sipas tyre janë bërë tema të ditës.“Ndërkohë që Qeveria në detyrë është duke vepruar në ngadalësimin e shpërthimit të pandemisë, gjë të cilën e tregoi duke vepruar në ngadalësimin e shpërthimit të pandemisë, gjë të cilën e tregoi duke vepruar herët dhe rreptësisht, duke ndjekur të gjitha udhëzimet e OBSH-së, nga ana tjetër pjesë të elitës politike janë bërë së bashku për të shprehur dyshimet e tyre për qeverinë”, thuhet ndër tjera.

Sipas këtyre shoqatave në letrën dërguar Merkelit, thonë se “druhen se zanafilla e kësaj mosmarrëveshjeje është diskutimi midis Presidentit të Kosovës dhe Serbisë për një zgjidhje me bazë etnike, duke bërë shkëmbim tokash midis Kosovës dhe Serbisë”.

“Si qytetarë gjermanë me origjinë kosovare, ne jemi jashtëzakonisht të shqetësuar. Prandaj ju bëjmë thirrje: Bashkimi Evropian duhet të veprojë edhe një herë në mënyrë aktive në Ballkanin Perëndimor dhe të mbështesë ato forca politike në Kosovë, të cilat ruajnë dhe mbrojnë parimet tona demokratike, por gjithashtu sigurojnë stabilitet afatgjatë dhe zhvillim të qëndrueshëm në rajon. Negociatat duhet të menaxhohen nga Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Bisedime të tilla duhet të zhvillohen nga forca demokratike të ligjshme, që pasqyrojnë vullnetin e votuesve”, thuhet në letrën e tyre.

Burimi origjinal ketu

Pesëmbëdhjetë shoqata nga Diaspora i janë drejtuar me një letër kancelares gjermane Angela Merkel për gjendjen aktuale politike në Kosovë, mes pandemisë së Covid-19.

Ato apelojnë për një përmirësim të situatës, siç thonë në letër, të tendosur dhe gjithashtu kërkojnë mbështetje nga kancelarja Merkel.Shoqatat u përkasin fushave të ndryshme si politike, ekonomike, shoqërore e kulturore.Në këtë letër të siguruar shoqatat i shkruajnë Merkelit se përveç me Covid-19, Kosova fatkeqësisht po përballet edhe me mosmarrëveshje politike që sipas tyre janë bërë tema të ditës.“Ndërkohë që Qeveria në detyrë është duke vepruar në ngadalësimin e shpërthimit të pandemisë, gjë të cilën e tregoi duke vepruar në ngadalësimin e shpërthimit të pandemisë, gjë të cilën e tregoi duke vepruar herët dhe rreptësisht, duke ndjekur të gjitha udhëzimet e OBSH-së, nga ana tjetër pjesë të elitës politike janë bërë së bashku për të shprehur dyshimet e tyre për qeverinë”, thuhet ndër tjera.

Sipas këtyre shoqatave në letrën dërguar Merkelit, thonë se “druhen se zanafilla e kësaj mosmarrëveshjeje është diskutimi midis Presidentit të Kosovës dhe Serbisë për një zgjidhje me bazë etnike, duke bërë shkëmbim tokash midis Kosovës dhe Serbisë”.

“Si qytetarë gjermanë me origjinë kosovare, ne jemi jashtëzakonisht të shqetësuar. Prandaj ju bëjmë thirrje: Bashkimi Evropian duhet të veprojë edhe një herë në mënyrë aktive në Ballkanin Perëndimor dhe të mbështesë ato forca politike në Kosovë, të cilat ruajnë dhe mbrojnë parimet tona demokratike, por gjithashtu sigurojnë stabilitet afatgjatë dhe zhvillim të qëndrueshëm në rajon. Negociatat duhet të menaxhohen nga Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Bisedime të tilla duhet të zhvillohen nga forca demokratike të ligjshme, që pasqyrojnë vullnetin e votuesve”, thuhet në letrën e tyre.

Burimi origjinal ketu