SHBA / Mark Gjonaj: Duhet ndihmuar biznesi i vogël, punëson mijëra emigrantë

E shtunë, 13 Prill, 2024
E shtunë, 13 Prill, 2024

SHBA / Mark Gjonaj: Duhet ndihmuar biznesi i vogël, punëson mijëra emigrantë

Mark Gjonaj, kryetar i Këshillit Koordinues të Diasporës dhe njëkohësisht këshilltar i Bashkisë së New York-ut, bërë thirrje për hartimin e një paketë gjithëpërfshirëse të masave në ndihmë të bizneseve të vogla, jo vetëm në qytetin e New York por në të gjithë SHBA-në, pasi pandemia e koronavirusit ka prekur dhe do të vazhdojë të prekë gjithë sektorët e ekonomisë.

“Bizneset e vogla kanë nevojë për mbështetje sepse aty punësohen miliona njerëz, shumë prej tyre emigrantë. Biznesi është “shtylla kurrizore” e komuniteteve tona’, tha Gjonaj.

Ndër propozimet e tij është pezullimi i taksave të biznesit të qytetit dhe shtetit për të ndihmuar bizneset e vogla që vuajnë për shkak të shpërthimit të COVID-19.

Gjonaj, Kryetar i Komitetit të Biznesit të Vogël ka krijuar një peticion on line nëpërmjet të cilit i kërkon kryetarit të bashkisë Bill de Blasio dhe Guvernatorit Andrew Cuomo që të ndalojnë taksat në disa sektorë të rëndësishëm për komunitetin. Në kontrollin e fundit më 2 Prill, peticioni kishte mbledhur mbi 19.100 nënshkrime.

“Shumë biznese janë bërë për t’u mbyllur, dhe ato që janë të hapura janë realisht duke luftuar për mbijetesë, e megjithatë kanë ende shumë detyrime tatimore që duhen paguar”, tha ai.

Gjonaj tha se biznesi i vogël ka nevojë për ndihmë, pasi ai punëson miliona njerëz në New York, pjesa më e madhe e të cilëve janë emigrantë.

“Ëndrra amerikane po u shkatërrohet përpara syve. Bizneset e vogla janë shtylla kurrizore e komuniteteve tona” u shpreh ai.

New York-u është stacioni i parë i shqiptarë që vijnë nga Evropa në Amerikë. Një pjesë e tyre qëndrojnë në këtë epiqendër zhvillimi në bregun lindor të kontinentit, shumë të hapur për të sapoardhurit. Pjesa tjetër vazhdon rrugën më tej për të shkuar në brendësi  të Amerikës. Nga 200 mijë shqiptarë që kanë imigruar në Amerikë pas viteve ’90, një e katërta ka qëndruar në New York. Këta shqiptaro-amerikanë jetojnë në enklava shqiptare nëpër lagjet në Bronx, Staten Island, Queens, Brooklyn, të ngritura sipas zonave prej nga kanë ardhur nga Ballkani.

Mark Gjonaj, kryetar i Këshillit Koordinues të Diasporës dhe njëkohësisht këshilltar i Bashkisë së New York-ut, bërë thirrje për hartimin e një paketë gjithëpërfshirëse të masave në ndihmë të bizneseve të vogla, jo vetëm në qytetin e New York por në të gjithë SHBA-në, pasi pandemia e koronavirusit ka prekur dhe do të vazhdojë të prekë gjithë sektorët e ekonomisë.

“Bizneset e vogla kanë nevojë për mbështetje sepse aty punësohen miliona njerëz, shumë prej tyre emigrantë. Biznesi është “shtylla kurrizore” e komuniteteve tona’, tha Gjonaj.

Ndër propozimet e tij është pezullimi i taksave të biznesit të qytetit dhe shtetit për të ndihmuar bizneset e vogla që vuajnë për shkak të shpërthimit të COVID-19.

Gjonaj, Kryetar i Komitetit të Biznesit të Vogël ka krijuar një peticion on line nëpërmjet të cilit i kërkon kryetarit të bashkisë Bill de Blasio dhe Guvernatorit Andrew Cuomo që të ndalojnë taksat në disa sektorë të rëndësishëm për komunitetin. Në kontrollin e fundit më 2 Prill, peticioni kishte mbledhur mbi 19.100 nënshkrime.

“Shumë biznese janë bërë për t’u mbyllur, dhe ato që janë të hapura janë realisht duke luftuar për mbijetesë, e megjithatë kanë ende shumë detyrime tatimore që duhen paguar”, tha ai.

Gjonaj tha se biznesi i vogël ka nevojë për ndihmë, pasi ai punëson miliona njerëz në New York, pjesa më e madhe e të cilëve janë emigrantë.

“Ëndrra amerikane po u shkatërrohet përpara syve. Bizneset e vogla janë shtylla kurrizore e komuniteteve tona” u shpreh ai.

New York-u është stacioni i parë i shqiptarë që vijnë nga Evropa në Amerikë. Një pjesë e tyre qëndrojnë në këtë epiqendër zhvillimi në bregun lindor të kontinentit, shumë të hapur për të sapoardhurit. Pjesa tjetër vazhdon rrugën më tej për të shkuar në brendësi  të Amerikës. Nga 200 mijë shqiptarë që kanë imigruar në Amerikë pas viteve ’90, një e katërta ka qëndruar në New York. Këta shqiptaro-amerikanë jetojnë në enklava shqiptare nëpër lagjet në Bronx, Staten Island, Queens, Brooklyn, të ngritura sipas zonave prej nga kanë ardhur nga Ballkani.

Mark Gjonaj, kryetar i Këshillit Koordinues të Diasporës dhe njëkohësisht këshilltar i Bashkisë së New York-ut, bërë thirrje për hartimin e një paketë gjithëpërfshirëse të masave në ndihmë të bizneseve të vogla, jo vetëm në qytetin e New York por në të gjithë SHBA-në, pasi pandemia e koronavirusit ka prekur dhe do të vazhdojë të prekë gjithë sektorët e ekonomisë.

“Bizneset e vogla kanë nevojë për mbështetje sepse aty punësohen miliona njerëz, shumë prej tyre emigrantë. Biznesi është “shtylla kurrizore” e komuniteteve tona’, tha Gjonaj.

Ndër propozimet e tij është pezullimi i taksave të biznesit të qytetit dhe shtetit për të ndihmuar bizneset e vogla që vuajnë për shkak të shpërthimit të COVID-19.

Gjonaj, Kryetar i Komitetit të Biznesit të Vogël ka krijuar një peticion on line nëpërmjet të cilit i kërkon kryetarit të bashkisë Bill de Blasio dhe Guvernatorit Andrew Cuomo që të ndalojnë taksat në disa sektorë të rëndësishëm për komunitetin. Në kontrollin e fundit më 2 Prill, peticioni kishte mbledhur mbi 19.100 nënshkrime.

“Shumë biznese janë bërë për t’u mbyllur, dhe ato që janë të hapura janë realisht duke luftuar për mbijetesë, e megjithatë kanë ende shumë detyrime tatimore që duhen paguar”, tha ai.

Gjonaj tha se biznesi i vogël ka nevojë për ndihmë, pasi ai punëson miliona njerëz në New York, pjesa më e madhe e të cilëve janë emigrantë.

“Ëndrra amerikane po u shkatërrohet përpara syve. Bizneset e vogla janë shtylla kurrizore e komuniteteve tona” u shpreh ai.

New York-u është stacioni i parë i shqiptarë që vijnë nga Evropa në Amerikë. Një pjesë e tyre qëndrojnë në këtë epiqendër zhvillimi në bregun lindor të kontinentit, shumë të hapur për të sapoardhurit. Pjesa tjetër vazhdon rrugën më tej për të shkuar në brendësi  të Amerikës. Nga 200 mijë shqiptarë që kanë imigruar në Amerikë pas viteve ’90, një e katërta ka qëndruar në New York. Këta shqiptaro-amerikanë jetojnë në enklava shqiptare nëpër lagjet në Bronx, Staten Island, Queens, Brooklyn, të ngritura sipas zonave prej nga kanë ardhur nga Ballkani.