SHBA/COVID-19 studentët kinezë paguajnë deri 20 mijë $ për t’u kthyer në shtëpi

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

SHBA/COVID-19 studentët kinezë paguajnë deri 20 mijë $ për t’u kthyer në shtëpi

Në një kohë kur koronavirusi është duke u përhapur me shpejtësi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, studentët kinezë nga familjet e pasura janë duke iu lutur prindërve të tyre për të paguar me mijëra dollarë, për të siguruar një vend në avionët privatë që kthehen në Kinë.

Në të kundërt, në një botë me kufij të mbyllur dhe avionët komeracialë të ulur në tokë, mund të kesh fat të gjesh një biletë për një udhëtim që do të zgjasë mbi 60 orë me shumë ndalesa gjatë rrugës.

Jeff Gong, një avokat në Shanghai, e pyeti vajzën e tij që ndjek shkollën në Wisconsin, nëse donte 25 mijë dollarë për të shpenzuar apo një biletë për çarter për t’u kthyer në shtëpi. Dhe vajza iu përgjigj se nuk donte t’ia dinte për paratë, por iu lut që ta kthente sa më parë në shtëpi.

Numri i studentëve kinezë që duan të kthehen në shtëpi është rritur ndjeshëm pasi të prekurit me koronavirus në Shtetet e Bashkuara kanë arritur në 50 mijë, ndërkohë që në Kinë, numri i tyre ka shkuar drejt zeros.

Burimi origjinal, këtu:

Në një kohë kur koronavirusi është duke u përhapur me shpejtësi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, studentët kinezë nga familjet e pasura janë duke iu lutur prindërve të tyre për të paguar me mijëra dollarë, për të siguruar një vend në avionët privatë që kthehen në Kinë.

Në të kundërt, në një botë me kufij të mbyllur dhe avionët komeracialë të ulur në tokë, mund të kesh fat të gjesh një biletë për një udhëtim që do të zgjasë mbi 60 orë me shumë ndalesa gjatë rrugës.

Jeff Gong, një avokat në Shanghai, e pyeti vajzën e tij që ndjek shkollën në Wisconsin, nëse donte 25 mijë dollarë për të shpenzuar apo një biletë për çarter për t’u kthyer në shtëpi. Dhe vajza iu përgjigj se nuk donte t’ia dinte për paratë, por iu lut që ta kthente sa më parë në shtëpi.

Numri i studentëve kinezë që duan të kthehen në shtëpi është rritur ndjeshëm pasi të prekurit me koronavirus në Shtetet e Bashkuara kanë arritur në 50 mijë, ndërkohë që në Kinë, numri i tyre ka shkuar drejt zeros.

Burimi origjinal, këtu:

Në një kohë kur koronavirusi është duke u përhapur me shpejtësi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, studentët kinezë nga familjet e pasura janë duke iu lutur prindërve të tyre për të paguar me mijëra dollarë, për të siguruar një vend në avionët privatë që kthehen në Kinë.

Në të kundërt, në një botë me kufij të mbyllur dhe avionët komeracialë të ulur në tokë, mund të kesh fat të gjesh një biletë për një udhëtim që do të zgjasë mbi 60 orë me shumë ndalesa gjatë rrugës.

Jeff Gong, një avokat në Shanghai, e pyeti vajzën e tij që ndjek shkollën në Wisconsin, nëse donte 25 mijë dollarë për të shpenzuar apo një biletë për çarter për t’u kthyer në shtëpi. Dhe vajza iu përgjigj se nuk donte t’ia dinte për paratë, por iu lut që ta kthente sa më parë në shtëpi.

Numri i studentëve kinezë që duan të kthehen në shtëpi është rritur ndjeshëm pasi të prekurit me koronavirus në Shtetet e Bashkuara kanë arritur në 50 mijë, ndërkohë që në Kinë, numri i tyre ka shkuar drejt zeros.

Burimi origjinal, këtu: